Nagyvilág

Külföldön is sikeres Habony állítólagos barátnője

Több mint kétmillió forintért kelt el Nagy Boglárka festménye.

 

Mint korában megírtuk, a londoni Sotheby’s aukciós ház november 30-ára hirdette meg a 20. századi művészet – más megközelítésben című árverését.

A magyar mesterek és ismert kortárs alkotók mellett az aukción felbukkant egy 26 éves festőnő, Nagy Boglárka alkotása is. Ezt sokan meglepetésnek tartották, noha Gyémánt László Kossuth-díjas festőművész tanítványának képei szokatlanul sikeresek voltak a hazai aukciókon is.

A HVG a minap utánajárt, ebben mekkora szerepe lehetett a közismerten művészetpártoló Habony Árpádnak, akit kapcsolatba is hoztak a festőnővel, de Nagy Boglárka menedzsere, Kosztyu Marianna azt mondta, ők nem élnek az önvásárlós módszerekkel, a festőnő képei így is kelendőek. Korábban ezt erősítette meg Soraya von Stubenberg grófnő, a Sotheby’s tanácsadója is. Őt igazolta az árverés, a SUMMER LOVE című festményt (kiemelt képünk) az aukción 5,625 fontért, több mint kétmillió forintért ütötték le. Arról, hogy a tehetséges fiatal művész Habony Árpád barátnője, Náray Tamás divattervező beszélt egy videoriportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik