Nagyvilág

Kanye West teljesen megőrült

Kanye Westet nemrég, kilenc nap után, kiengedték a kórházból, ahol idegösszeroppanás miatt feküdt. Most, hogy kijött, érdemes lenne kideríteni, miért is került oda. Erre egy rakás lehetőség van:

  • stressz,
  • fáradtság,
  • kiszáradás,
  • Kim Kardashian kirablása,
  • Kanye édesanyjának feldolgozatlan halála,
  • Kanye állítólag jelentős adóssága,
  • vagy Presser Gábor.

Úgyis mindenki az utolsóra kíváncsi, szóval kezdeném az elejéről. Kanye West pokoljárása nem ma kezdődött, mostanában egy rakás balhéja volt. Mármint korábban is volt egy rakás balhéja, de az utóbbi pár hétben önmagához képest is rengeteg volt.

Felsorolnám gyorsan a folyamatot, hogyan őrült meg teljesen Kanye West.

  • Először közölte, hogy 53 millió dolláros adóssága van, hamarosan csődbe megy.

Erről konkrétan nem tudunk semmit. Azt sem, hogy igaz lenne, azt sem, hogy nem lenne igaz. De simán elképzelhető mindkettő. Kanyenak rengeteg bevételi forrása van, de nem óvatoskodik a pénzzel, és rengeteg üzletbe kell befektetnie.

  • Majd bejelentette, miután már lezajlott a választás, hogy nem volt szavazni, de ha lett volna, Trumpra szavaz.

Ebben az egyetlen megjegyzésben két dologgal is ki tudott akasztani mindenkit. Egyrészt azzal, hogy nem ment el szavazni, másrészt azzal, hogy Trumpra szavazott volna. Az előző azért fontos, mert Hillary Clinton több államban a vártnál kicsivel alacsonyabb részvétel miatt vesztette el a választást, és főleg a feketék nem mentek el olyan arányban szavazni, amilyenben várták volna. Ez a liberálisok között most ősbűnnek számít, főleg egy gazdag, fekete férfitól.

A Trumpra szavazós részt annyira nem is kell megmagyarázni. Kanye szinte mindig látványosan a demokraták felé húzott, többször adományozott a pártnak, és nyíltan vállalta a nyitottságát a melegekkel szemben. Az, hogy Kanye Trumpra szavazna, mindennel szembemegy, amit Kanye korábban képviselt.

Ez mondjuk elég valószínűtlennek tűnik, miután tucatnyi nő jött elő azzal, hogy Cosby megerőszakolta őket. A fekete humorista egy szexuális ragadozó, és Kanye nyíltan kiállt mellette a Twitteren. Fogalmunk sincs, hogy trollkodott vagy komolyan is gondolta.

  • Irtózatos, negyedórás kifakadásban ment neki Beyoncénak és Jay Z-nek egy koncert közben.

Három számot nyomott végig, majd elkezdte fikázni Beyoncét és a férjét. A legdurvább rész az volt, amikor arról beszélt, hogy Jay Z-nek megvannak az emberei arra, hogy megöljek őt, és kéri, hogy ne küldjön rá senkit, inkább hívja fel, beszéljenek, mint férfi a férfival. Végül három szám, egy kifakadás, és Jay Z egyik félig lejátszott száma után leverekedte magát a színpadról, és otthagyott 22 ezer csalódott rajongót, akik több száz dollárt fizettek a koncertért.

  • Végül megütött egy embert a személyi edzőjének edzőtermében.

Kanyét hivatalosan kimerültség és kiszáradás miatti időleges pszichózissal kezelték. A cikk elején felsorolt indokok közül ez a kettő szinte biztosnak is tűnik. A rapper egyébként is minden hír szerint iszonyatosan sokat dolgozik, 80 nap alatt 40 koncertet adott, miközben a saját divatmárkáját is csinálnia kell. Ez mindenkit kimerítene.

És egy rakás stressz volt az életében. Mármint, nagyjából fogalmunk sincs, mi történik Kanye West életében, de mi is stresszelnénk, ha a feleségünket Párizsban kirabolták és megkötözték volna. Sőt, vannak olyan hírek, nyilván a szivárogtató haveroktól, hogy Kanye még mindig nem dolgozta fel az anyja tíz évvel ezelőtti halálát.

Főleg akkor érthető igazán a stressz, ha tényleg ekkora adóssága van. Az időleges pszichózis egy sérülés, Kanye pedig úgy volt biztosítva, hogy bármilyen sérülés esetén elég komoly kártérítést kapjon, ha az akadályozza a koncertezésben.

Na de mit csinált Kanyéval Presser Gábor????

Semmit, azon kívül, hogy beperelte 2,5 millió dollárra, mert a Gyöngyhajú lány alapját használta egy számában loopként. Az elmélet, hogy Presser miatt kerülhetett kórházba Kanye, csak azért létezik, mert néhány nappal az idegösszeroppanás előtt nyújtott be egy keresetet arra, hogy a pert New Yorkból költöztessék át Los Angelesbe, mivel a résztvevők nagy része itt él.

Presser szerint ez amúgy hülyeség, csak őt akarják vele szívatni, szinte minden bepereltnek van New York-i érdekeltsége is, de neki sokkal drágább lenne Los Angelesbe utazgatni, mint New Yorkba.

Na de mi lesz most Kanye Westtel?

Semmi.

Ez a cikk pontosan azért született meg, mert Kanye West a modern popkultúra egyik legjelentősebb és legtehetségesebb művésze.

Aki egyébként egy szórakoztató, de elviselhetetlen seggfej is. De miért is kellene egy művésznek összeszedett, kedves embernek lennie? Ha valaki seggfej, nem lehet a világ egyik legjobb popzenésze? Segítek: dehogynem.

Kanye West az egyik legkitartóbbnak ismert amerikai zenész. Már producernek is sikeres volt, mégse szerette volna senki, ha nekiáll rappelni is. Mégis megtette, ráadásul az első albumát összekapcsolt állal vette fel egy baleset után. És pont amiatt lett annyira jó, mert érződik rajta, hogyan használta a kényszertől eltorzult hangját szándékosan hangszerként.

Eleinte a divatvilág is kiröhögte. Oké, a divatvilág alapvetően enyhén rasszista, kevésbé nyitott még a nőkkel szemben is, nemhogy a feketékkel. De Kanyét itt sem ismerték el, csak a kitartó és kemény munka miatt lehetett sikeres benne.

A hírek szerint Kim Kardashian egy emberiesség elleni bűntettel felérve nem engedte, hogy West a pszichózis közben, a kórházból zenét vegyen fel. Kár, biztos ez is jó lett volna.

Ennek a cikknek a szerzője kevés dologért rajong igazán, de Kanye West köztük van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik