Nagyvilág

Ez a tanárnő elérte, hogy mindenki örömmel járjon iskolába

Bár ilyen pozitívan indulna a nap a magyar intézményekben!

Amikor Bethany Humphrey november 8-án posztolt egy videót a Facebookra, még nem gondolta, hogy fontos mozgalmat indít útjára.

A 27 éves hendersoni (Nevada állam) tanárnő átírta az őrült népszerű Juju on That Beat című szám szövegét, és az új verziót elénekelte és eltáncolta együtt a diákjaival. Zay Hilfigerrr és Zayion McCall dalának eredeti verziójából kihagyta az erőszakra utaló, negatív kifejezéseket, és olyanokat írt bele, mint például:

OK, készüljünk fel a tanulásra.”

A tanárnő a Today-nek elmondta: a gyerekek imádják az új változatot, gyakorlatilag rohanva érkeznek be reggel, hogy le ne maradjanak az óra elejéről, amikor is közösen előadják a dalt.

A napunk így pozitív energiával feltöltve, tanulásra felkészült állapotban kezdődik.”

A mozgalom beindulásához azonban kellett még egy szereplő, Heather Finch, a memphisi St. John katolikus iskola tanárnője, aki szintén elénekeltette diákjaival, majd az erről készült felvételt feltöltötte az iskola Facebook-oldalára, ahol azóta több mint 8,6 milliószor látták a videót.

Ennek hatására pedig rengeteg tanár döntött úgy, hogy a dalt a tanórák szerves részévé teszi.

Finch azt mondja, amióta bevezették a közös éneklést, a gyerekek türelmetlenül várják az óra kezdését. Míg az eredeti dalban elég sok a gyűlöletre, erőszakra vonatkozó utalás, az átirat pozitív üzenete rendkívül hatásos: amikor a tanárnő feszültséget tapasztal diákjai között, elég egy szövegrészletet kiemelni a dalból, és a gyerekek megnyugszanak. Most pedig átadjuk a szót Heather Finchnek és tanítványainak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik