Nagyvilág

Eltűnt, és valószínűleg meghalt a világ legöregebb macskája

A 27 éves öregúr egy éjszaka elszökött oregoni otthonából és azóta nem látták. Gazdája már gyászolja.

„Nehéz szívvel jelentem be, hogy Corduroy minden bizonnyal átment a szivárványhídon.” Így jelentette be Instagram-oldalán az oregoni Sisters városában élő Ashely Okura, hogy meghalt cicája, akit tavaly a világ legöregebb macskájaként hitelesített a Guinness Rekordok Könyve. (Erről mi is beszámoltunk. A cicus akkor 26 éves és 14 napos volt.)

“Thank you, friends, for loving me…” -Corduroy (& Family) #philosophyofcorduroy #corduoryarchives #earrubs

Corduroy (@oldestlivingcat) által közzétett videó, 2016. Nov 25., 19:29 PST

Okura elmondása szerint Corduroy még október 9-én tűnt el: amikor este hazaértek, a macska kirohant a bejárati ajtón, és azóta nem látták. „Szörnyen hiányzik nekünk, és még mindig reménykedünk, hogy haza fog térni” – írta a nő.

Ugyanakkor hozzátette: logikusak gondolkodva Corduroy már soha többet nem fog hazatérni, és szinte teljesen biztosra veszik, hogy már nem él. „Hálás vagyok, hogy 27 hihetetlen és különleges évet tölthettünk együtt” – zárta sorait a gyászoló gazdi.

Okura hat és fél éves volt, amikor 1989-ben kiválasztotta a cicust az alomból, ahova született. A gazdija szerint Corduroy azért élhetett ilyen sokáig, mert hagyta, hogy szabadon bóklásszon, kisállatokra vadásszon, és sokat mozogjon.

“If can, can if no can, no can.” -Hawaiian Proverb #oldestlivingcat #meow #philosophyofcorduroy #caturdaynight #prettybird

Corduroy (@oldestlivingcat) által közzétett fénykép, 2016. Okt 8., 23:43 PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik