Nagyvilág

A brazil futballcsapattal lezuhanó gép pilótájának édesapja is légikatasztrófában veszett oda

Tragikus balesetet szenvedett nem messze a kolumbiai Medellítől a bolíviai Lamia légitársaség reülője. A gépen utazó 77 ember között voltak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai is, a katasztrófát mindössze hatan élték túl.

Nem volt a túlélők között a gép pilótája, Miguel Quiroga, akiről azt írta a DailyMail, hogy egyéves korában veszítette el pilótaként dolgozó édesapját, Eduardót. A pilóta unoktestvére a lapnak azt mondta: bár többen is megpróbálták lebeszélni terveiről, Miguel kitartott amellett, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és pilóta legyen. A családtag szerint Miguel Quiroga

rengeteget dolgozott, szerette munkáját, teljes életet élt. 

A lap szerint Miguel Quiroga egy egykori brazil szenátor lányát vette feleségül, akivel három gyermekük született.

A legfrissebb hírek szerint a pilóta eltitkolta a légi irányítás elől, hogy kifogyóban van a szűkösen mért üzemanyag, mert attól tarthatott, hogy ő és a légitársaság is bajba kerülhet emiatt. A kolumbiai média közzétette a pilóta és a légi irányítás között zajló beszélgetés hangfelvételét, melyben az hallható, hogy a gépet vezető Miguel Quiroga csak néhány perccel azután jelezte, hogy kifogyott az üzemanyag és leállt az áramellátó rendszer, miután engedélyt kért egy elsőbbségi leszállás megkezdésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik