Nagyvilág

Több ezer rabbi merevedett szoborrá az online játék kedvéért

Kisebb-nagyobb sikerrel.

Rabbikonferenciát rendezett vasárnap New Yorkban, Brooklyn Crown Heights negyedében a Chábád Lubavics, azaz az ortodox zsidóság haszid mozgalma, a világ legnagyobb zsidó szervezete. A találkozóra 90 országból 4550 rabbi érkezett – írja a CNet.

A hivatalos program mellett arra is jutott idő, hogy a vallási tanítók részt vegyenek a manapság legnépszerűbb online kihívásban, a Mannequin Challenge-ben.

Erről már mi is számos alkalommal írtunk, a játék lényege, hogy a résztvevők egy kis időre lefagynak: próbababa merev mozdulatlanságával állnak (ülnek, fekszenek) egy helyben.

Bemutattuk már az X-Faktorosok, a microsoftosok verzióját, és egy nagyon durvát a szíriai háborúból. A rabbiké – valljuk be – nem sikerült tökéletesen, hiszen láthatóan

egy-két vallási tanító izeg-mozog, fészkelődik.

De még így is látványos a produkció:

A Chábád mozgalom azt hirdeti, hogy – az ortodox hagyományok és az autentikus vallási elvek megtartása mellett – a modern világ minden eszközét használni kell a filozófia és a vallás tanításainak megismertetésére; és ezt nem csak mondják: 2013-ban robotot is bevontak a Hanuka gyertyagyújtásba; két éve, a brooklyni konferencián gigantikus szelfit lőttek; az idei találkozó egy részét pedig élőben közvetítették a Facebook Live-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik