Nagyvilág

Merénylet történt az ohiói egyetemen

Merénylet történt az ohiói egyetemen

A korábbi hírekkel szemben nem lövöldözött, hanem késelt és autóval gázolt a támadó.

Autóval gázolta el a diákokat, majd késsel támadta meg őket egy férfi hétfőn, az ohiói Columbus egyetemi kampuszán. A hatóságok szerint merénylet történt, amelyben legalább tízen sebesültek meg, a támadót pedig végül agyonlőtték.

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

A korábbi hírek – melyekről mi is beszámoltunk – lövöldözésről szóltak, de a hatóságok később pontosítottak, közölték, hogy késsel követték el a támadást. A helyi kórház szóvivője szerint a sebesülteken késelés, illetve autós gázolás nyomai látszanak. Az egyik sérült állapota válságos.

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

Az egyetem rektora közölte: néhány épületet még zárva tartanak, de a kampusz most már biztonságos. A támadó helyi idő szerint délelőtt tíz órakor rontott be autójával a kampuszra, elgázolva a járdán közlekedőket. Az egyetem mobiltelefonon és Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat, hogy meneküljenek, keressenek rejtekhelyet, vagy szükség esetén szálljanak szembe a merénylővel.

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

Az egyetem által kiadott riasztás is lövöldözésről szólt, de ellentmondó hírek jelentek meg. Végül kiderült, hogy a lövéseket rendőrök adták le a támadóra, egy fiatal férfira. Tettének lehetséges motivációját vizsgálják.

Később azt közölték, hogy az elkövető egy szomáliai férfi volt. (MTI)

Olvasói sztorik