Nagyvilág

Halak ezreit fagyasztották egy korcsolyapálya jegébe

Alig nyílt meg, máris be kellett zárnia egy Japán dél-nyugati részén működő élménypark jégpályáját. A Kitakjusu városban lévő Space World-ben, halak ezreit fagyasztották a jégbe, hogy a látogatók gyönyörködhessenek bennük, miközben korcsolyáznak. Az emberek azonban ahelyett, hogy örültek volna, felháborodtak a cég kegyetlenségén.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

A világon egyedülállóként hirdetett pályába, ami kora tavaszig működött volna, ötezer halat fagyasztottak bele, amiket a helyi piacon vettek. A közfelháborodás az után pattant ki, hogy egy helyi tévécsatorna riportot forgatott a jégről. Az élménypark Facebook oldalát elárasztották a dühös kommentek, amik a pálya bezárását követelték.

A Space World a hatalmas nyomásnak engedve, vasárnap nem csak azt jelentette be, hogy a korcsolyapályát bezárják, de azt is, hogy talán gyászszertartást tartanak majd a kiolvasztott halaknak. A közlemény szerint az állatok már nem éltek, amikor megvették őket. A ráják és a bálnák pedig valójában felnagyított fényképek voltak.

A park szóvivője szerint, az okozhatott félreértést, hogy sokan azt hitték, élő halakat fagyasztottak a jégbe, pedig egyáltalán nem ezt történt.

(The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik