Nagyvilág

Trump nem akar nyitni Kuba felé

A leendő amerikai elnök azt várja, hogy a kubai rezsim számolja fel az elnyomást, csak utána tárgyalna a szigetországgal.

Donald Trump visszafordítaná az Egyesült Államok diplomáciai nyitását Kuba irányába – mondta a megválasztott elnök leendő kabinetfőnöke, Reince Priebus a Fox News műsorában.

Priebus szerint az új elnök szeretné látni, hogy a kubai rezsim „a megfelelő irányba mozdul el”, annak érdekében, hogy fenntartsák a közelmúltban újjáéledt kapcsolatokat a szigetországgal.

Az elnyomás, a piaci nyitás, a vallásszabadság, a politikai foglyok – ezek azok a kérdések, amelyekben változás szükséges a nyílt és szabad kapcsolat érdekében

– szögezte le a kabinetfőnök.

Több mint fél évszázad után Barack Obama élesztette újra az elvágott diplomáciai kapcsolatokat az Egyesült Államok és Kuba között. Még el is látogatott a szigetországba idén márciusban.

Trump egyébként elítélően nyilatkozott a szombaton elhunyt Fidel Castroról: azt mondta, reméli, hogy a diktátor halálával a túl sokáig megélt borzalmaktól a kubai nép olyan jövő felé mozdul el, amelyben végre a megérdemelt szabadságban élhetnek. (Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik