Külföld

Pénzkötegekkel motiválja a tanulókat egy gimnázium

24.hu
24.hu

2016. 11. 25. 16:14

Nem kevesebb, mint nyolcmillió jüant (valamivel több, mint 337 millió forintot) osztott szét a diákjai között egy kínai középiskola. A tekintélyes összeget azok között a 15 éves tinik között osztotta szét ösztöndíjként a Zhejiang tartományban működő Shuren Gimnázium, akik sikeres felvételi vizsgát tettek.

Fotó: Huanqiu

Az átadón készült, hatalmas pénzkötegekkel pózoló diákokat ábrázoló fotók pillanatok alatt bejárták a kínai közösségi portálokat.  A pénzt 239 diák között osztották szét, három kategóriában, a vizsgán elért pontszámok alapján: 100, 50, illetve 40 ezer jüant (4,2 millió, 2,1 millió, illetve 1,7 millió forintot) adtak készpénzben. Szép kereset lenne, ha a diákoknak nem kellene évi 30 ezer jüanos tandíjat fizetniük a magániskolában.

Az országos médiában sokan támadták az iskolát. Azt írták, ezzel a módszerrel legfeljebb korrupt hivatalnokokat lehet képezni. Az igazgató, Lin azonban megvédte a módszert. Azt mondta, a pénzzel azt akarta elérni, hogy az ország legtehetségesebb diákjai az általa vezetett intézményt válasszák. Hozzátette azt is, hogy annyira hisz a módszerben, hogy eladta egy shanghai ingatlanja eladásából befolyt pénzt is az ösztöndíjakba fektette.

(via Metro)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.