Nagyvilág

Másodpercekkel az ütközés előtt még a segélyhívóval beszélt a balesetben lefejezett férfi

Angliában, az M40-es autópályán haladt egy férfi, mikor arra a rémisztő helyzetre eszmélt rá, hogy az autója teljesen irányíthatatlanná vált. A 32 éves Kaushal Gandhi megpróbált nem rögtön pánikba esni, ezért felhívta a 999-es segélyhívót. A diszpécser rögtön tudta, hogy nagy a baj, mikor a férfi azt mondta neki, hogy az autóján nem működik szinte semmi, se fékezni, se irányítani nem tudja azt.

Gandhinak azt tanácsolták, hogy akármilyen nagy sebességgel halad, ha végképp nincs más választása, próbálja meg behúzni a kéziféket. A férfi erre azt mondta, hogy

Tartsa egy kicsit, megpróbálom.

A következő pillanatban a diszpécser már hiába kérdezgette a Gandhit, megszakadt a vonal. A rendőrségi anyagból kiderült, hogy a férfi autója fékezés nélkül beleszaladt egy elágazásnál álló kisteherautóba. A beszámolók szerint a férfi autója szinte teljesen eltűnt, a hatalmas ütközés következtében a vétlen gépjármű sofőrje is megsérült.

A bíróságon lejátszott hangfelvétel szerint a telefonos segélyhívó először azt mondta Gandhinak, hogy próbálja meg egyszerűen leállítani az autót, ám a férfi azt mondta, hogy a motor nem áll le a gomb megnyomására, csak fura hangot ad ki. Ezután megpróbálták üres sebességi fokozatba tenni, ám az sem sikerült.

A szakértők szerint egyedül a kézifék menthette volna meg Gandhi életét,

de arra már nem maradt ideje, hogy azt is kipróbálja. A helyszínre érkező hatóságok borzalmas állapotokról számoltak be, a Skoda Octavia tetejét valósággal felnyitotta a kisteherautó, a sofőr több élettel összeegyeztethetetlen sérülést is szenvedett, a mentősök szerint az ütközés valósággal lefejezte Gandhit.

Az igazságügyi szakértők hosszas vizsgálat után azt állapították meg, hogy egyszerre kellett fellépnie elektronikai és mechanikai hibának, így történhetett a baleset. A Skoda szakértői a roncsból kinyert adatok alapján azt állítják, hogy az ütközést megelőző 5 másodpercben nem volt nyoma elektronikai hibának.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik