Nagyvilág

17-en haltak meg egy hatalmas tömeges ütközésben egy kínai autópályán – videó

A reggeli ködben több mint 50 jármű karambolozott a csúszós úton. Sok személyautót kamionok zúztak össze. A romok eltakarítása egészen estig tartott.

Legalább 17 ember meghalt, és 37-en megsérültek, miután összeütközött 56 jármű a Pekinget Kuming városával összekötő autópályán – jelentette kedden a kínai állami média. A tömegkarambol hétfő reggel, nagyjából 9 óra körül történt a hóesés miatt csúszós autópályán, ahol a baleset idején köd nehezítette a látást.

shanxi-pileup
Összeroncsolt kamionok a kínai autópályán történt tömegbalesetben (Fotó: CCTV+)

Az esetről szóló első hírek még négy halottról tettek említést, de ezt kedd reggelre 17-re módosították a hatóságok. A sérültek mind stabil állapotban vannak, miután ellátták sérüléseiket – közölték kedd reggel a helyi hatóságok.

Aerial view of damaged vehicles after the pile-up on the Beijing–Kunming Expressway in Pingyang, north China's Shanxi province, 21 November 2016. Four people were killed and another 40 injured in an accident when a pile-up on an expressway in north China's Shanxi province, Monday (21 November 2016) morning. The pile-up took place around 9:00 am and 37 vehicles were involved in the accident on the highway linking Beijing and Kunming. Slippery road as a result of heavy fog was thought to be the cause of the pile-up.
Légi felvétel a Shanxi tartományban történt tömegbalesetről (Fotó: Gettyimages)

A helyszínen dolgozó tűzoltók a CCTV kínai állami televíziónak elmondták: amikor kiérkeztek a helyszínre, a tömegbaleset elején lévő járművek között tűz égett.

(161122) -- YUXIAN, Nov. 22, 2016 (Xinhua) -- Photo taken on Nov. 21, 2016 shows a car damaged in the accident on the Pingyang section of Beijing-Kunming expressway in north China's Shanxi Province. A total of 17 people died and 37 others were injured after 56 vehicles piled up on a Beijing-Kunming expressway in Shanxi Monday. (Xinhua/Zhan Yan) (zwx)
Egy összeroncsolódott személyautó a Peking-Kunming autópályán történt tömegkarambolban (Fotó: Gettyimages)

Egy, a balesetet sérülések nélkül megúszó sofőr a CCTV-nek elmondta, hogy az eset idején „nagy volt  a köd” az érintett autópálya-szakaszon, ezért lassan haladt. Majd egyszer csak azt látta, hogy kettő keresztbefordult jármű zárja el az utat. Neki még sikerült elkerülnie az ütközést, és félreállnia, de a mögötte jövő két jármű szinte azonnal nekicsapódott.

A tűzoltók még az éjszakai sötétben is dolgoztak, és a mentési munkálatokat csak 12 órával a baleset után fejezték be. Az autópálya érintett szakasza még kedden is le volt zárva a forgalom elől, mindkét irányban, mert még mindig a roncsok eltakarításán dolgoznak. A baleset pontos okát még vizsgálják a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik