Nagyvilág

Kézbe veszik a keresést az eltűnt maláj gép utasainak rokonai

Szerintük a kutatást senki nem koordinálja megfelelően.

A következő hónapban Madagaszkárra utaznak az Indiai-óceán felett 2014-ben eltűnt maláj repülőgép utasainak hozzátartozói, hogy megpróbálják sürgetni az ügy kivizsgálását, és saját maguk is roncsdarabok után kutassanak.

A Boeing 777-es utasszállító 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 2014. március 8-án, de soha nem érkezett meg. A feltételezések szerint az Indiai-óceánba csapódott, de a kiterjedt mélytengeri kutatások során egy darabját sem sikerült megtalálni. A tervek szerint a jövő év elején be is fejezik a keresést.

A hozzátartozókat tömörítő Voice370 szervezet (az eltűnt gép járatszámáról, az MH370-ről kapta nevét) szerint nem volt megfelelően koordinált a repülőgép maradványai után zajló kutatás, noha több roncsdarabot is találtak a kelet-afrikai partoknál, amelyekről bebizonyosodott, hogy nagy valószínűséggel az eltűnt gépből származnak.

A hozzátartozóknak nem maradt más választásuk, mint hogy maguk vegyék kézbe a folyamatot, és tegyenek valamit azért, hogy válaszokat kapjanak

– közölték. A megtalált darabokból arra lehet következtetni, hogy a gép valóban katasztrófát szenvedett, de semmit nem tudni arról, miért tért le az útvonaláról. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik