Nagyvilág

Megtalálhatták a gyergyószentmiklósi hegymászók holttesteit

Szombaton és vasárnap is egy-egy férfi holttestére bukkantak a hegyimentők a Fogarasi-havasokban.

Ugyan a holttestek hivatalos azonosítása még hátra van, minden bizonnyal a múlt szombaton eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt találták meg – közölte a Digi24 hírtelevízió.

A Mediafax hírügynökség szerint a hó alatt szombaton megtalált megfagyott férfi ruhájában iratokat is találták, a 34 éves gyergyószentmiklósi hegymászó iratait. Vasárnap délelőtt szállították le a hegyről, boncolás útján próbálják kideríteni a halál körülményeit. A másik férfi holttestét ugyanabban a térségben találták meg vasárnap délelőtt.

A 34, illetve 37 éves gyergyószentmiklósi testvérpár múlt szombaton indult el megmászni a Fogarasi-havasok és egyben Románia legmagasabb csúcsát, a 2544 méter magas Moldoveanut. Egy napra vittek élelmet magukkal. A Fogarasi-havasokban azonban a múlt hét végén helyenként egyméteres hó hullott, a mentőket a családjuk riasztotta, miután nem sikerült felvenni velük a kapcsolatot.

Autójukat hétfőn megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál. A keresésükre egy helikoptert is a térségbe vezényeltek, a mentők egész héten fokozott lavinaveszélyben keresték az eltűnteket.

A Maszol.ro portál korábbi közlése szerint a gyergyószentmiklósi testvérek megfelelő felszereléssel másztak, de a téli hegymászásban nem rendelkeztek számottevő tapasztalattal.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik