Nagyvilág

Felszívódott a turista teste, aki tűzforró forrásvízbe esett

Lezárult a vizsgálat abban a balesetben, melynek során egy amerikai férfi vesztette életét az USA-ban található híres Yellowstone-iNemzeti Parkban, adta hírül a CNN.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, a huszonhárom éves oregoni fiatalember gyakorlatilag semmivé vált, miután egy magas hőmérsékletű, savas hőforrásba esett. A szomorú eset még júniusban történt, amikor Colin Nathaniel Scott nővérével látogatta a parkot. A természetvédelmi terület nemrégen kiadott hivatalos közleménye szerint a két fiatal letért a kijelölt turista útvonalról, hogy  olyan helyet keressen, ahol megmártózhat. Ezután esett a férfi a Norris-gejzír medencéje nevű terület egy forró vizű tavába. Scott a forrás hőmérsékletét akarta ellenőrizni, amikor megcsúszott és beleesett, nővére riasztotta a park vezetőit. Az esetről a lány mobiltelefonjával felvételt is készített, de a park fenntartói nem teszik közzé a videót. Később meg is találták az áldozatot, de nem tudták felszínre hozni a közben kialakult zivataros idő miatt. Másnap azonban már hiába keresték a holttestet, egyszerűen eltűnt a habzó savas vízben.

A Yellowstone munkatársai az eset kapcsán is hangsúlyozzák, mennyire fontos, hogy a turisták semmiképpen se térjenek le a kijelölt ösvényről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik