Nagyvilág

Furcsa meghívást kapott Trumptól a brit miniszterelnök

Lehet, hogy Theresa May kedvezményt is kap a milliárdos szállodájában?

Amerikai elnöktől meglehetősen szokatlan formában hívta meg magához a brit kormányfőt Donald Trump. A két vezető telefonbeszélgetéséről kiszivárgott leirat szerint a milliárdos azt mondta Theresa Maynek:

Ha az Egyesült Államokban járna, szóljon!

A brit Mirror című lap megjegyzi, hogy a miniszterelnökök nem szoktak csak úgy kiruccanni a tengerentúlra, látogatásaikat alapos szervezés előzi meg, ahogy az amerikai elnökökét is Nagy-Britanniába.

Egy internetező például azt kérdezte a kiszivárgott beszélgetés kapcsán: ha Amerikába látogat a brit kormányfő, kap-e kedvezményt Trump szállodájában?

A beszélgetésről beszámoló The Times szerint a tisztségviselők egyébként is felhúzták a szemöldöküket. Bár Trump és May sem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy különleges viszony köti össze az Egyesült Államokat az Egyesült Királysággal, a brit miniszterelnök csak a tizedik volt azon vezetők sorában, akikkel a milliárdos megválasztása után tárgyalt.

Theresa May egyébként elutasította, hogy Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt vezetője közvetítsen közte és Trump között. Farage Trump választási kampányában is részt vett, és már találkozott is Trumppal azóta, hogy megválasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik