Nagyvilág

Amerika megőrült: fojtogatják, gyalázzák egymást a trumpisták és az ellenzők

Ez kábé olyan nonszensz, mintha a Kossuth téren valakit csak a politikai meggyőződése miatt támadnának meg.

Nem nyugszanak a kedélyek az Egyesült Államokban, meglepetéssel végződött elnökválasztás óta.

És most nem a demonstrációkra gondolunk: a Trump-hívek és a következő elnök ellenzői közötti gyűlölködés az élet minden területén tapasztalható; megállás nélkül érkeznek a hírek a verbális és a fizikai összecsapásokról.

Volt egy feketém

Hogy a viták kirobbanásához mennyire nem szükséges a politikai téma felmerülése, arra remek – és egyben tragikus – példa egy Miamiban, azon belül is egy Starbucksban készült felvétel, amelyen egy szegény vásárlónak percekig kell várnia a kávéjára, és ezért rasszista hisztirohammal reagált.

Emeljünk ki néhány mondatot a vásárlónak a fekete kiszolgálóhoz intézett kedves szavaiból:

Te egy hulladék vagy.”

„Trumpra szavaztam. Trumpra. Te veszítettél, úgyhogy add vissza a pénzem.”

„Egy kuka vagy, egy szemétláda.”

A nő védelmére kelt az egyik vevő, a két férfi majdnem összeverekedett a kávézóban.

Trump-sapka: a legjobb méreg

Hogy kicsit a másik oldal rajongóit is emlegessük: a New York-i metrón megruháztak egy Trump-szlogenes sapkát viselő embert. A „Make America Great Again” („Tegyük ismét naggyá Amerikát”) feliratú sapit viselő Corey Cataldóhoz odament egy ismeretlen férfi, és megkérdezte, hogy Trump-támogató-e.

Miután igennel válaszolt, az idegen fojtogatni kezdte.

Aztán jött egy másik ember, de nem segíteni, hanem ő is nekilökte a 24 éves férfit a falnak. A metróban utazók közül senki sem sietett a védelmére.

Air Őszak

A helyzet abszurditását mégis talán az a helyzet mutatja meg legjobban, amely a United Airlines San Francisco – Puerto Vallarta (Mexikó) között közlekedő járatán történt a minap. Egy fehér férfi – utalva Trump győzelmére – azt kezdte magyarázni egy fekete nőnek, hogy nagyon örül, hogy megtarthatja a fegyvereit. A nő erre sikítozni kezdett,

végül a repülőgép kapitányának kellett lecsitítania az utasokat.

A hangosbeszélőn elmondta: elfogadja, ha valaki Trump-támogató, és azt is, ha valaki nem, de azt szeretné kérni, hogy – annak érdekében, hogy utazásuk kellemes legyen – ezt a három óra tizenhárom perces utat bírják ki, és tartsák tiszteletben egymás véleményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik