Nagyvilág

Trollok elleni fellépést sürget a brit miniszterelnök

Szerinte a Facebooknak és a Twitternek felelőssége van abban, hogy ne használják felületeiket zaklatásra.

A brit miniszterelnök szerint a trollok visszaélnek a Facebookkal és a Twitterrel, az üzemeltetőknek fel kellene lépniük ez ellen. Theresa May figyelmeztetett: a vállalatoknak felelősségük van abban, hogy felületeiket ne használják gyerekek zaklatására.

A kormányfő azután szólalt fel a témában, hogy Stewart Malcolm, a Skót Nemzeti Párt képviselője arról beszélt, hogyan zaklattak a választókerületében egy fiatal fiút az interneten keresztül, tönkretéve az életét. Malcolm arról kérdezte May-t, hajlandó-e leülni vele és a fiúval megtárgyalni annak lehetőségét, hogyan lehetne fellépni az ellen, hogy a Facebook és a Twitter rendkívül alkalmas mások zaklatására.

May úgy reagált, hogy a képviselő fontos kérdést vet fel. Szerinte a közösségi média alapvetően hasznos eszköz, de rossz célra is lehet fordítani. Konkrét választ ugyanakkor nem adott, annyit közölt, hogy a belügyminisztérium foglalkozik a kérdéssel, és kormányfői kinevezése előtt, belügyminiszterként maga is tárgyalt a vállalatokkal a felelősségükről. (The Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik