Nagyvilág

Soros György halála: téves információ

Nem kell aggódnia, ha ön a milliárdos nagy rajongója: Soros György él és virul, még ha egyes horvát oldalak mást is írnak.

November 15-én közölte egy horvát nyelvű oldal – angolul – a hírt, hogy szívroham vitte el a magyar származású bizniszment, a közép-kelet-európai kormányok sátánfiguráját, Soros Györgyöt. Az oldal szerint szívproblémái már korábban is voltak Sorosnak, ebből következett a halála is.

Azonban van egy óriási bökkenő: ez kacsa, álhír, kamu, Soros alapítványának képviselője szerint az üzletember él és jól van.

Az említett horvát oldal amúgy összerakott egy kis nekrológot is az élő-viruló Sorosról, amiben elég érdekes dolgokat hord össze. Végig konzekvensen Bush-nak nevezik őt és azt írják, New Yorkban született és nőtt fel. Soros ezzel ellentétben Budapesten született. A legjobb az egészben, hogy a cikkben Bush-ként bemutatott Soros valójában Donald Trump, az ő végzettségeit és üzleti pályáját mutatják be Sorosé helyett.

Szóval kedves olvasó, bárki bármit leír az interneten, azt mindig tessék kritikával kezelni és utánaolvasni több forrásból a valóságnak! Ez erre a cikkre is igaz.

(Snopes)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik