Nagyvilág

Putyin felhívta Trumpot

Az orosz elnök egyenjogúságon, kölcsönös tiszteleten, és az egymás belügyeibe való be nem avatkozáson alapuló partnerséget ajánlott.

Az orosz elnök hétfőn telefonon beszélt a múlt héten amerikai elnökké választott Donald Trumppal, akivel megállapodtak, hogy aktívan együttműködnek az amerikai-orosz kapcsolatok normalizálása érdekében – közölte a Kreml sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint Vlagyimir Putyin ismételten gratulált Trumpnak, és kifejezte szándékát, hogy az új vezetéssel partneri párbeszédet épít ki, amelynek az egyenjogúságon, a kölcsönös tiszteleten és az egymás belügyeibe való be nem avatkozáson kell alapulnia. A két vezető egyetértett abban, hogy a kapcsolatokat a konstruktív együttműködés medrébe kell terelni és megbízható alapokra kell helyezni, különösen a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok fejlesztésével.

Putyin abban is megállapodott Trumppal, hogy telefonon keresztül kapcsolatban maradnak, később pedig személyesen is találkoznak. Azonos véleményen voltak azzal kapcsolatban is, hogy szükség van az erőfeszítések egyesítésére a nemzetközi terrorizmus elleni harcban. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik