Külföld
Michelle-Obama(430x286)(1).jpg (Michelle Obama)

Magassarkús majomnak nevezte Michelle Obamát egy amerikai civilszervezet vezetője

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 11. 15. 13:15

Korábban a témában:

Óriási botrány kerekedett az Egyesült Államokban egy Facebook-posztból, amelyben egy nyugat-virginiai  város Clay, egyik időseket és betegeket segítő civilszervezetének vezetője, Pamela Remsay Taylor így kommentálta, hogy Michelle Obama férjével távozik a Fehér Házból:

Üdítő, hogy a fehér Háznak egy ízléses, szép, méltóságteljes first lady-je lesz. Belefáradtam, hogy a magassarkús majmot nézzem.

A rasszista bejegyzésre a város polgármestere, Beverly Whaling egyetértően reagált:

Bearanyoztad a napom, Pam.

Clay városnak mindössze 491 lakosa van, a 2010-es népszámláláson egyikük sem vallotta magát az afrikai származású amerikai közösség tagjának. A 9000 fős Clay magye teljes lakosságának 98 százaléka fehér. A poszt nagy felháborodást váltott ki, a tiltakozó petíciót már 85 ezren írták alá, a civilszervezet vezetőjét pedig hétfőn leváltották.

Nem úgy gondolták…

Pamela Remsay Taylor azzal védekezett a helyi médiában, hogy bár posztja rasszitsa motivációjú kommentárként is értelmezhető, valójában nem az volt a célja, hogy ebbéli meggyőződését kifejezze: személyes véleményének adott hangot, amely nem Michelle Obama bőrszínére, hanem a first lady vonzerejére vonatkozott. Taylor rágalmazás miatt akar jogi lépéseket tenni.

A város polgármestere bocsánatot kért és sajnálatát fejezte ki, amiért óvatlan posztja ilyen heves indulatokat generált. Magyarázata szerint nem Taylor megjegyzése, hanem a Fehér Házban beállt változások aranyozták be a napját.

(BBC)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.