Nagyvilág

Disznókkal etette fel mostohafia holttestét egy nő: életfogytiglanit kapott

„A legkegyetlenebb bűnügy, amit a 27 éves karrierem során láttam” – nyilatkozta Sheryl Lidtke körzeti főügyész egy hétéves kansasi kisfiú, Adrian Jones halálának körülményeiről. A gyerek maradványait majdnem pontosan egy éve, egy disznóólban találták meg a hatóságok, annak a háznak az udvarán, amit a gyermek apja, a 45 éves Michael A. Jones, és mostohaanyja, a 30 éves Heather Jones közösen béreltek.

Michael A Jones (Fotó: Wyandotte County District Court)
Michael A Jones (Fotó: Wyandotte County District Court)

A mostohaanyát hétfőn ítélték el gyilkosságért, és kétrendbeli gyermekmolesztálásért, miután bűnösnek vallotta magát a bíróságon. Előbbiért életfogytiglani börtönbüntetést kapott, azzal a kitétellel, hogy leghamarabb 25 év múlva tárgyalhatnak a feltételes szabad lábra helyezéséről. Utóbbi bűncselekményekért, külön öt évet és nyolc hónapot szabtak ki rá. Férje, az áldozat apja ügyében később hoznak ítéletet.

Az ügyészség szerint a gyermeket borzalmasan elhanyagolták, és mind lelkileg, mind fizikailag bántalmazták. A halálát valószínűleg éhezés okozhatta. Heather Jones a férjét hibáztatja a történtekért. A bíróságon azt mondta, ő maga is bántalmazott áldozat volt a családban, semmit sem tehetett a kisfiú életéért.

Adrian Jones
Adrian Jones

Adrian anyai nagyanyja a hatóságokat okolta. Elmondta, hogy korábban sokszor látogatta Adriant és a testvéreit, ám miután az apjuknak kizárólagos felügyeleti jogot adott a bíróság, egyszer sem találkozhatott velük, semmit sem tudott a sorsukról. A gyerekek magántanulók lettek, nem jártak iskolába.

A Jonesék házában történt szörnyűségekre tavaly, hálaadáskor derült fény. Családon belüli erőszak gyanúja miatt riasztották a rendőrséget a címre. A kiérkező járőrök letartóztatták Michael Jonest. A lehetséges tanúk meghallgatása során tudták meg, hogy a hétéves Adriant már hetek óta nem látta senki. Ekkor kezdték el tüzetesebben átkutatni a házat és a környékét. A gyermek testének maradványait 2015. november 25-én találták meg, nagyjából három – négy héttel az után, hogy meghalt.

(The Kansas City Star)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik