Nagyvilág

Zenés rádióműsorral szórakoztatja éhező népét a venezuelai elnök

Az ellenzék szerint Maduro teljesen elszakadt a valóságtól.

Miközben totális gazdasági katasztrófa sújtja Venezuelát, a válság okozója, Nicolas Maduro elnök saját zenés rádióműsort indított azzal a szándékkal, hogy felvidítsa az alapvető élelmiszerekért hosszú sorokban álló népét, és javítson romokban heverő imázsán.

A „Salsa-óra” című műsort az elnöki palotában külön e célra felállított ministúdióból sugározzák. Már négy adás lement, ezek a címmel ellentétben több órán át tartottak. Volt, amikor a tévé is sugározta a műsort, melyben Maduro a feleségével táncolt és a salsa történetéről is magyarázott.

Ez a műsor tele van energiával és örömmel

– mondta az államfő fejhallgatóval a fején, ujjaival dobolva a karibi ritmusokat.

Minden nap tudnám csinálni… énekelni az életünkről, gondjainkról, fájdalmainkról és álmainkról.

Bár a venezuelaiak nagyon szeretik a zenét, főleg a salsát, a műsor inkább felhúzta az emberek jelentős részét. Szerintük Maduro teljesen elszakadt a valóságtól, miközben az emberek nem tudnak naponta háromszor étkezni, áruhiány van, az árak pedig az egekbe szöknek.

Az ellenzékiek körében mémek is terjednek, melyeken a táncoló elnök hátterében bebörtönzött aktivisták, kukában turkáló emberek láthatók. Henrique Capriles ellenzéki vezető azt mondta, Maduro nem egy szórakoztatóipari szereplő. Cinikusnak nevezte a műsort, és hozzátette, az elnöknek jobban kellene tisztelnie a venezuelaiakat.

Maduro egyébként már a salsa-műsor előtt is szeretett szerepelni, naponta átlag fél órán át ő volt a tévékben és rádiókban, ezzel elődjét, Hugo Chávezt is felülmúlta. (Reuters)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik