Nagyvilág

Egy hullát is megválasztottak kedden Amerikában

Egy halott férfit választottak meg városi kincstárnoknak kedden a San Diego megyében fekvő Oceanside Cityben. A kincstárnok, vagyis treasurer gyakorlatilag a helyi pénzügyminiszter az amerikai városokban.

Oceanside Cityben ketten indultak a posztért: egy Gary Ernst nevű férfi, és egy Nadine Scott nevű nő. Csakhogy előbbi, szeptember 23-án elhunyt, természetes halállal. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy hat százalékpontos különbséggel megnyerje a kincstárnoki választást. Állítólag nem volt elég idő arra, hogy a nevét töröljék a szavazólapról.

A városvezetés előtt két lehetőség áll. Vagy új választást írnak ki a tisztségre, vagy hatvan napon belül kineveznek valakit két évre. Nadine Scott reméli, hogy ha az utóbbi forgatókönyv valósul meg, tiszteletben fogják tartani annak a 15.500 választónak az akaratát, akik őt szerették volna a kincstárnoki székben látni.

A jelöltnő ugyanakkor nincs meggyőződve arról, hogy ilyen könnyű dolga lesz. Úgy sejti, a választók épp azért nem értesültek időben az ellenfele haláláról, hogy a városvezetés majd azt nevezhessen ki, akit csak akar.

(NBC 7)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik