Nagyvilág

Meghalt a támadó a kaliforniai lövöldözésben

Egy ember meghalt, három másik megsebesült kedden abban lövöldözésben, amely két, egymáshoz közeli kaliforniai szavazóhelyiség közelében történt. A kaliforniai hatóságok szerint nincs arra utaló jel, hogy az eset – amelynek pontos részleteit a rendőrségnek még nem sikerült feltárnia – összefüggne a választással.

A Los Angelestől mintegy 50 kilométerre fekvő Azusában lévő két iskolát – ahol a szavazóhelyiség működött – a lövöldözés után bezárták, jelentette a KTLA helyi műsorszolgáltató.

A hatóságok közölték: a feltételezett fegyveres elkövetőt holtan találták meg, miután egy karabéllyal agyonlőtt egy férfit és életveszélyesen megsebesített két nőt. Egy további sebesültet a helyszínen láttak el.

A hatóságok a lövöldözés után két közeli szavazóhelyiséget több órán át zárva tartottak, míg a rendőrök körülvettek egy házat, ahol egy fegyveres élettelen testére találtak. A rendőrség szerint nem tudni, hogy a feltételezett elkövető – egy nő – a lövöldözés helyszínére kiérkező rendőrökkel vívott tűzpárbajban kapott halálos sebesülést vagy öngyilkos lett. Rendőrök nem sebesültek meg.

Vincent Plair, a Los Angeles megyei sheriff hivatalának szóvivője szerint semmi nem utal arra, hogy a lövöldözés összefüggne a választással, de a Los Angeles Times című napilap úgy tudja, hogy az egyik áldozat éppen szavazni ment.

A támadás részletei továbbra is homályosak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik