Nagyvilág

Baltával jártak iskolába az orosz diákok a farkasveszély miatt

Miután botrány lett ebből, a helyi önkormányzat mégiscsak meg tudta szervezni az iskolabuszt.

A dél-oroszországi Baskíria autonóm köztársaság egyik településén azután szervezte meg a helyi önkormányzat a diákok iskolába szállítását, hogy elkezdett terjedni egy videó az interneten, amin az látható, hogy a gyerekek baltával felfegyverkezve, hóban gyalogolva teszik meg nap mint nap a tíz kilométeres utat a farkasveszély miatt. Erre az után kényszerültek, hogy Verhnyij Nugus saját iskolája bezárt, és a szomszéd településre kell járniuk.

A helyi döntéshozók először mentegetőztek a sajtó megkeresésére, mondván, semmilyen hivatalos feljegyzés nincs arról, hogy farkasok támadtak volna emberekre, és nem tudnak iskolabuszt járatni, mert meredek az út.

Azután viszont, hogy nagy figyelmet kapott a történet, visszakoztak és közölték, mégis megszervezik a diákok szállítását. A járási ügyész közbenjárására egy négykerék-meghajtású járművet biztosítottak erre a célra. Az egyik hírportál úgy fogalmazott, hogy feltehetően a reakciók segítettek a döntéshozóknak abban, hogy más szemszögből tekintsenek az ügyre. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik