Nagyvilág

És akkor Japánban megnyílt a pokol kapuja – VIDEÓ

Mindig rémisztő látvány, mikor olyan hírek érkeznek, amelyekben úgynevezett “sinkhole-ok” szerepelnek. Ekkor rendszerint hatalmas lyukakról lehet olvasni, amelyek tényleg úgy néznek ki, mintha megnyíltak volna a pokol kapui. Ebből már azok is ijesztők szoktak lenni, amik csupán egy méter átmérőjűek.

Sinkhole
Sinkhole

Ezek a víznyelők úgy keletkeznek, hogy a föld alsóbb rétegeiben léteznek különböző kamrák, üregek, amelyek olyakor beszakadnak. Ekkor rendszerint hatalmas lyuk keletkezik a felszínen, amely mindent elnyel, ami az “útjába” kerül. Valami hasonló történt Japánban, Fukuokában.

És akkor Japánban megnyílt a pokol kapuja – VIDEÓ 2
Fotó: Mashable/Japán, Fukuoka

A híradások szerint az egész csupán pár kisebb lyukkal kezdődött, ám hamarosan jött a teljes beomlás, ami, mint ahogy a képeken is látszik, hatalmas pusztítást végzett. A lyuk egyelőre nagyjából 30 méter átmérőjű lehet, ám nem biztos, hogy a következő napokban nem lesznek újabb beomlások. A város szerencséje egyedül az volt, hogy nem sérült meg senki a katasztrófában, és a legközelebbi nagy tömegközlekedési csomópont, a JR Hakata állomás is 300 méterre volt az esettől.

És akkor Japánban megnyílt a pokol kapuja – VIDEÓ 3
Fotó: Mashable/AP

A krízishelyzet megoldására kinevezett Motohisa Oda őrmester a CNN-nek elmondta, hogy a hatalmas lyukért valószínűleg a közelben folyó földalatti építkezések lehetnek a felelősek. Az incidens miatt a környék lakóit evakuálták, a közlekedést pedig az egész városrészben lezárták.

Fukuoka polgármestere az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy ennek soha nem szabadott volna megtörténnie, ám most az a legfontosabb feladatuk, hogy elkerüljék a további baleseteket. Íme egy közeli felvétel a hatalmas lyuk körüli áldatlan állapotokról:

Mashable/Liveleak

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik