Nagyvilág

Csúnya meglepetés miatt őrjöngenek a Toblerone rajongói

Nem boldogok mostanában a britek, amikor kibontják egyik kedvenc csokijukat. A Toblerone-szeletek minden kiszerelése megváltozott, és nem előnyére. A Matterhorn csúcsot imitáló háromszögek sokkal kisebbek, és bénábbak, a közöttük tátongó rések viszont sokkal nagyobbak lettek.

fotó: Facebook / Toblerone
fotó: Facebook / Toblerone

A 170 grammos szelet 150 grammosra, míg a 400 grammos 360 grammosra fogyott. A gyártó Mondelez International szerint azért, mert különben kénytelenek lettek volna jelentősen emelni az árakat, de ők azt akarták, hogy továbbra is bárki, bármikor megengedhessen magának egy Tobleronét.

Bár az amerikai cég elismerte, hogy a változtatásban szerepet játszott a font mélyrepülése, hangsúlyozták, hogy ez nem közvetlenül a Brexit eredménye. Ennek némileg ellent mond, hogy kizárólag a szigetországban jelentek meg a könnyített Tobleronék, a kontinentális piacon nincs nyomuk.

fotó: Facebook / Toblerone
fotó: Facebook / Toblerone

A brit rajongók felháborodott kommentjei elárasztották a Toblerone közösségi profiljait. Sokan elfogadhatatlannak tartják, hogy a cég a fogyasztók véleményének megkérdezése nélkül lépett. Mások szerint a súlycsökkentés még érthető lenne, de az már nem, hogy miért nem lettek egyszerűen rövidebbek a szeletek, miért kellett belenyúlni a kedvelt formába.

A jelenség nem egyedi: több élelmiszergyártó multi jelentette be, hogy kénytelen lesz árakat emelni Nagy Britanniában, a Brexit miatt gyenge font miatt. A múlt hónapban a Teco és az Unilever kezdett egyeztetésekbe, miután az élelmiszercég bejelentette, hogy emelni fogja az árait a szigetországban.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik