Nagyvilág

A sofőr nélküli autók lehetnek a terroristák szuperfegyverei

A sofőr nélküli autók terroristák veszélyes fegyvereivé válhatnak, szélsőségesek akár a világ túlsó feléről irányítva is bombaként használhatják őket, figyelmeztetett az ausztrál szövetségi rendőrség egy szakértője.

Ramzi Jabbour kifejtette, hogy a sofőr mentes autók terroristák megrakhatják robbanószerrel, előre beprogramozhatják az autók elektronikájába a célpontot, és azután a világ szinte bármely pontjára távozva, onnan távirányítással elkövethetik merényletüket.

A technika fejlődése hatalmas lehetőségeket nyit meg hétköznapi életünk megkönnyítésében, viszont jelentős kihívások elé állítja a rendőrséget, fogalmazott Jabbour a News Limited című ausztrál médiumnak nyilatkozva.

Az orgánum ugyanakkor megszólaltatott olyan rendőrtisztet is, aki egyértelműen a vezető nélküli autók mellett teszi le a garast.

“Sokkal több életet fognak megmenteni, mint amennyi halált okozhatnak. Ezek az autók jelentősen javíthatják a közúti közlekedés biztonságát, hiszen jelenleg a legtöbb baleset emberi mulasztás következménye”, így Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőnöke.

(Global Times, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik