Nagyvilág

Járókelők állítottak meg egy gyilkosságot az utcán – videó

A járókelőknek köszönheti az életét egy nő, akire egy „őrültként” jellemzett férfi támadt ár a nyílt utcán a kínai Sencsen városában. Az eset még szeptember 17-én, helyi idő szerint délelőtt tíz óra környékén történt, de csak most kezdett el terjedni, miután a CCTV kínai közszolgálati televízió beszámolt az esetről, bemutatva az arról készült felvételeket.

A kínai állami televízióban megjelent beszámolók szerint a nő éppen a bevásárlást intézte, amikor a férfi egy „halálos fegyverrel” nekiesett, és ütlegelte, rugdosta a földre esett nőt, aki többször is megpróbált elmenekülni, de nem járt sikerrel. Az áldozat szerencséjére hamarosan a közelben lévő járókelőknek feltűnt az eset, és odamentek megnézni, hogy mi történik.

Egy biciklisfutár a CCTV híradójának elmondta: először azt gondolta, hogy csak egy veszekedő párt lát, de amikor közelebb ment, látta, hogy a férfi kezében egy fegyver van, míg a nőt vér borítja, és az életéért könyörög. Lu Jinyue elmondása szerint tudta, hogy ha nem lép közbe, a nő meg fog halni. Ezért egy nézelődő kezéből kikapott egy bambusz rudat, és megpróbált kiverni a támadó kezéből a fegyvert.

A férfi ekkor már Lút kezdte el üldözni, de ekkor egy autós érkezett, aki elütötte a támadót, a földre lökve. Ebben a pillanatban járókelők ragadták meg a támadót, és lefogták, amíg kiérkeztek a rendőrök. A beszámolókból nem derült ki, hogy a megtámadott nő milyen súlyos sebesüléseket szenvedett, de közölték, hogy már otthonában lábadozik. A férfit letartóztatták. Vádemelésről nem tettek említést az esetről szóló hírekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik