Nagyvilág

Bevándorlónak nevezte magát Trump felesége

Melania Trump régen nem beszélt nagy nyilvánosság előtt, de most férje antitézisét jelentette az elmondottak alapján. Szlovén gyökereire is kitért a sokat támadott wannabe first lady.

Bevándorlónak nevezte magát a republikánus elnökjelölt, Donald Trump felesége, Melania Trump, aki csütörtökön Pennsylvaniában mondott kampánybeszédet férje mellett. Melania Trump ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, a kampány hajrájában azonban három beszédet is mond. Az elsőt csütörtök délután, egy kisvárosban tartotta. Ez volt az első alkalom, hogy a republikánusok elnökjelölő konvencióján elmondott beszéde óta kampányrendezvényen felszólalt.

Donald Trump 46 éves, szlovéniai születésű feleségét a pódiumon Mike Pence alelnökjelölt hitvese, Karen mutatta be: “Amerika iránti szeretete határtalan, mint a férjéé” – fogalmazott Karen Pence. Melania Trump a győzelmi jelet mutatva lépett a pódiumra, ahol a Trump-kampányról rögtön leszögezte:

ez a kampány nem szokványos, ez mozgalom, ami részvételre és cselekvésre ihletett embereket.

Ezután felidézte szlovéniai gyermekkorát, hogy akkor és ott úgy tekintettek Amerikára, mint a szabadság és a lehetőségek hazájára. “Amerika azt jelentette nekünk, hogy ott álmodozhatsz és valóra is válthatod az álmaidat” – fogalmazott és hosszasan dicsérte Ronald Reagan 1984-ben elmondott híres kampánybeszdéét, amiben Reagan azt ígérte: Amerikában új hajnal köszönt be.

Coming out, másképp

“Bevándorló vagyok” – mondta Melania Trump, és részletesen felidézte, hogy sikeres modellként tíz évig tartott, mire több vízum és zöldkártya után letette az állampolgári vizsgát. Ezt a kérdést nem véletlenül taglalta, korábban ugyanis megvádolták azzal, hogy illegálisan dolgozott az Egyesült Államokban, ezt azonban ő mindig visszautasította.

Beszédében a biztonságos ország és az ellenőrzött határok mellett érvelt, majd miután kijelentette, hogy főállású édesanya, kitért arra is, hogy az amerikai kultúra manapság túlságosan is megengedő. A gyermekek internetes zaklatásának terjedésére utalva kifejtette azt is, hogy first ladyként feladatának tekintené, hogy ez ellen küzdjön.

November 8-án győznünk kell, majd össze kell fognunk. Tisztelettel kell viseltetnünk egymás iránt, akkor is, ha nem értünk egyet, és ebben segítem majd a férjem erőfeszítéseit.

Megismételte a Trump-kampány szlogenjét: Donald Trump Amerikát ismét biztonságossá, felvirágzóvá, büszkévé teszi. A beszédet mind a négy országos tévécsatorna élőben adta. A republikánus jelölt felesége utoljára Clevelandben, a konvención mondott beszédet. Szeptemberben pedig – a Trump 11 évvel korábban, titokban rögzített és nőket becsmérlő szavait megörökítő videó kikerülése után – fogadta a CNN riporterét egy interjúra.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik