Nagyvilág

Fegyverekkel teli páncélautót találtak a szerb miniszterelnök háza mellett

A politikusok azt követelik a szolgálatoktól, hogy mondják meg, ki akarja megölni Vucicot.

Egy fegyverekkel és lőszerrel megrakott páncélozott autót találtak annak a háznak a közelében, ahol a szerb miniszterelnök gyakran tartózkodik – írja a vajdasági Magyar Szó. A belgrádi családi ház Aleksandar Vucic apjának tulajdonában van.

A hírek szerint az autó a ház melletti erdőben parkolt. Nem hivatalos információk szerint a benne lévő ládák egy kézi rakétavetőt, négy kézigránátot, száz 7,62 mm-es puskagolyót, 4-5 gépfegyver-töltényt és más töltényeket tartalmaztak.

A helyszínre érkezett a belügyminiszter, aki közölte, hogy a kormányfő biztonságban van. Nebojsa Stefanovic közölte: a közelmúltban több hasonló eset is volt, amit nem hoztak nyilvánosságra. Azt mondta, fontos kideríteni, kik akarnak merényletet elkövetni Vucic ellen.

A miniszterelnök-helyettes azt követelte a biztonsági szolgálatoktól: mondják meg, kik akarják megölni a miniszterelnököt, ha pedig nem tudnak választ adni erre a kérdésre, a jelenlegi emberek helyére olyanoknak kell kerülniük, akik ki tudják és ki akarják deríteni, kik állnak a háttérben.

Az erdő környékét lezárták, a fegyverekről DNS-mintát vesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik