Nagyvilág

A melegházasságért tüntettek Tajvanon

Több mint 80 ezer ember vonult utcára a tajvani fővárosban, a helyi melegfelvonuláson követelte a melegházasságok engedélyezését.

A rossz időjárás ellenére a világ különböző részeiből érkezett aktivisták vonultak fel Tajpej utcáin, több külföldi diplomáciai képviselet delegációjának kíséretében. A tajvani elnöki palota elé vonuló tömeg a melegek egyenjogúsítását követelte.

Tajvan ebben a tekintetben az egyik legliberálisabb államnak számít Ázsiában, azonos nemű párok azonban még mindig csak korlátozott jogokkal rendelkeznek. Hsziao Paj, az aktivisták szóvivője szerint a különböző törvényi szabályozások ellenére Tajvanon még mindig széles körben elterjedt a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek diszkriminációja.

Caj Jing-ven tajvani köztársasági elnök többször is felszólalt az azonos neműek életközösségének egyenjogúsítása mellett. A tajvani kormánypárt, a Demokratikus Haladó Párt (DPP) ennek megfelelő törvénytervezetet nyújtott be a napokban a parlamentben. Amennyiben az előterjesztést elfogadják, Tajvan lenne az első állam Ázsiában, amely engedélyezi a melegházasságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik