Nagyvilág

Németh Szilárd azt követeli az ellenzéktől, hogy hagyják békén a TEK-et

Szerinte teljesen elbizonytalanítják a terrorelhárító állományt.

Fejezze be az ellenzék a terrorelhárítók munkájának akadályozását – követelte csütörtöki közleményében Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szerinte az MSZP, a DK és a Jobbik évek óta, folyamatosan és indokolatlanul támadja a Terrorelhárítási Központot, nincs olyan költségvetési tárgyalás, ahol elsőként nem a TEK-nél akarnak forrást csökkenteni.

Úgy vélte, az ellenzéki pártok mindent megtesznek a szervezet ellehetetlenítéséért, összevissza hazudoznak a működéséről, megszüntetéssel, elszámoltatással fenyegetik.

Ezzel teljesen elbizonytalanítják Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állományát, akadályozzák a magyar emberek biztonsága érdekében végzett munkájukat

– vélekedett Németh. A politikus szerint az elmúlt időszak európai terrorcselekményei és a magyar rendőrséget ért támadások azt bizonyítják, hogy elengedhetetlen szükség van a magas színvonalon képzett terrorelhárítási szakemberekre.

Fel kell tennünk a kérdést: mi lehet az oka annak, hogy az illegális bevándorlók pártján álló baloldalnak és a szélsőjobbal összekacsintó Jobbiknak közös érdeke a hazai terrorelhárítás akadályozása?

– áll Németh Szilárd közleményében. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik