Nagyvilág

Magyar származású áldozata is van a kanadai „fekete angyalnak”

Az ápolónő legalább nyolc idős embert ölt meg gyógyszertúladagolással.

Szándékos gyógyszertúladagolással ölte meg idősotthonok lakóit egy kanadai ápolónő. A 49 éves Elizabeth Wettlaufert nyolcrendbeli emberöléssel vádolják, az áldozatok 75 és 96 év közöttiek.

Nem zárják ki, hogy több áldozat is lehet, mert a 49 éves nő több intézményben is dolgozott. A gyilkosságok 2007 és 2014 között történtek, az iratok szerint az áldozatok „békésen távoztak”. Kiderült: 2011-ben kevesebb mint egy hónap leforgása alatt három ember halt meg Wettlaufer keze által.

Az ápolónő utolsó áldozata a neve alapján magyar, Arpad Horvath, aki 2014. augusztus 31-én halt meg. Lánya, Susan Horvath egy helyi rádióállomásnak beszélt arról, hogy érezte, nincs rendben valami az apja halála körül. Ezután szólalt meg a sajtóban egy másik áldozat fia, Daniel Silcox, aki azt mondta, ebből az interjúból jött rá, mi történhetett valójában.

Az egyelőre nem világos, hogy mi motiválta az ápolónőt a gyilkosságok elkövetésére, de facebookos megnyilvánulásai arról árulkodnak, és szomszédjai is arról beszéltek, hogy magányos volt és alkoholproblémákkal is küzdött. Épp akkor vált el férjétől, amikor az idősotthonokban kezdett dolgozni. Verseket is írt, egyik költeménye egy ember életének elvételéről szól. (New York Post)

Magyarországon 2001-ben robbant ki hasonló ügy, a Nyírő Gyula kórház ápolónője hét idős embernek adott be halálos adag injekciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik