Nagyvilág

Bíróság előtt egy kamupornós

Vádat emelt az ügyészség egy 33 éves kansasi férfi ellen, aki nők tucatjait verte át azzal, hogy nem létező pornóügynökségek nevében több tízezer dolláros összegeket, és hosszútávú szerződéseket ígért nekik.

A szövetségi vádirat szerint, Mario Antonie több hamis profilt hozott létre közösségi portálokon, ahol pornós tehetségkutatónak, vagy privát, csak a tengerentúlon elérhető pornóoldalak menedzserének adta ki magát. Ismeretlen nőknek pénzt és munkát kínált, a személyes „meghallgatásokon” aztán, a jelentkezőknek kamera előtt kellett szexelniük Antonie-val.

A férfi korábbi áldozatai fotóit felhasználva, létrehozott egy hamis, női személyiséget, Nikkit. Ha egy megkörnyékezett nő gyanakodva vonakodni kezdett, Nikki mindig felbukkant, és megnyugtató üzeneteket, emaileket írt arról, hogy minden a legnagyobb rendben, ő megkapta a pénzét a próbafelvételért.

Néhány átvert nő nem hagyta annyiban a dolgot, megkeresték Antonie-t és a pénzüket követelték. Őket a férfi megzsarolta, hogy a róluk készült pornográf képeket elküldi a családjuknak és a barátaiknak, ha nem hagyják békén.

Antonie 2011-ben kezdte a csalássorozatot, és legalább 21 nőt vert át. Közülük hatan tettek vallomást a vádirat szerint.

Miután a hivatalos vádemeléssel nyilvánosságra került a csalással gyanúsított férfi személyazonossága, a média megkereste Antonie ismerőseit. A legtöbben csendes, jókedélyű, barátságos és segítőkész férfinak ismerték. Csak egyik korábbi munkáltatója, egy esküvői fotós tudott róla negatívan nyilatkozni. Ő azt mondta, rövid idő után ki kellett rúgnia a férfit, mert állandóan elkésett mindenhonnan, és nagyon rossz volt a hozzáállása a munkához.

Egy szakértő szerint az eset azt mutatja meg, hogy mennyire könnyű anyagilag kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket kizsákmányolt. Josh Hagens azt mondja, helytelen az áldozatokat hibáztatni, mert bár nem okos húzás ilyen ügyekbe beleugrani, a kétségbeesés sokakat hajszol olyasmibe, amit egyébként messze elkerülnének.

Mario Antonie-nak nem először van dolga a törvénnyel. Különböző lopással, és csalással kapcsolatos ügyekért már elítélték 2012-ben, és 2013-ban is. Eddig azonban megúszta 45 napnyi elzárással, és próbaidővel. Az FBI tovább folytatja a nyomozást a kamupornós ügyben, folyamatosan keresik az ügy további áldozatait.

(KSHB)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik