Nagyvilág

Rendőrakadémiát támadtak meg Pakisztánban, sok halott

Fegyveresek megtámadtak egy rendőrakadémiát hétfőn késő este Pakisztánban, legalább 59 embert megöltek, és 117-et megsebesítettek, közölték különböző források.

A pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felszerelkezett öt-hat támadó a délnyugati Kvetta város közelében lévő akadémia hátsó udvarán keresztül hatolt be annak területére, miután megölték az őröket. Tűz alá vették az intézmény különböző épületeit, majd hárman közülük behatoltak a kollégiumba, és túszul ejtették az ott lévő mintegy kétszáz rendőrkadétot.

A biztonsági őrök segítséget kértek a hadseregtől, amelynek egy alakulata körbevette a kollégiumot. Tűzpárbaj kezdődött a katonák és a túszejtők között. Egy támadót lelőttek, kettő viszont felrobbantotta magát, és ezzel a halálba rántott sok újoncot. A támadás mintegy öt órán keresztül tartott.

Az akadémia területén öt-hétszáz ember tartózkodott: oktatók, kadétok és őrök. A legtöbb halálos áldozat újonc. Arról nem szólnak a jelentések, hogy a támadók maradékának mi lett a sorsa.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de egy katonai tábornok szerint lehallgatott telefonbeszélgetésekből arra lehet következtetni, hogy a Laskar-i-Dzsangvi nevű szélsőséges csoport áll mögötte, amely már sok hasonló támadást elkövetett ebben a tartományban, Belucsisztánban.

A támadás után az Iszlám Állam jelentkezett és magára vállalta a terrorcselekmény elkövetését.

(BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik