Nagyvilág

Sorra dezertálnak Trump bizalmasai

Jim Murphy távozása nagy csapás a kampánynak, Donald Trump pedig már így is nagyon le van maradva Hillary Clinton mögött.

Jól megrémülhetett a legutolsó tévévita után Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt egyik kulcsembere, hisz Jim Murphy kicurükkolt a kampányból – írja a Politico. Murphy volt Trump nemzeti politikai igazgatója, három forrás is megerősítette a lapnak, hogy csak volt. A Politico elérte Murphyt is, aki ezt írta:

Nem mondtam le, de személyes okokból egy lépést vissza kellett lépnem a kampányban.

Murphy konkrét okot nem mondott, de már gyanús volt Trump embereinek, hogy most, amikor a kampány az utolsó nagy lendületet venné, hirtelen eltűnik a rendezvényekről a politikai igazgató. Murphynek fontos szerepe volt összekötőként Trump kampánycsapata és a Republikánus Párt között, de igyekezett a szoros küzdelmet ígérő csatatérállamokban is segíteni a kampányban.

Két hét van már csak hátra az elnökválasztásig, így érthető módon nem jött jól Trump kampányának a történet. A Politico megjegyzi, Trump augusztusban kiugrott korábbi kampányvezére, Paul Manafort közeli szövetségese Murphy is. Korábban Corey Lewandowskit kirúgták a stábból, Ed Brookover pedig magától távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik