A következő élő közvetítés része Ez volt Trump utolsó esélye

Trump “falaz”, Clinton bevándorlási reformot emleget

A bevándorlás témája következik, Wallace felvezetésében elmondja, hogy Trump falat építene az USA és a Mexikó közé, míg Hillary Clinton nem vázolta még fel ezzel kapcsolatos terveit. Trump kitoloncolná az illegális bevándorlókat, Clinton viszont első száz napja alatt javaslatot tesz majd a bevándorlók honosítását illetően.

Trump reagálhat először, elmondja, hogy Hillary közkegyelmet akar adni mindenki bevándorlónak. „Erős határokra van szükség” – mondja gondterhelt arccal. „Négy olyan édesanya van ma itt a közönségben, akiknek a gyerekeit azok gyilkolták meg, akikkel együtt az országba érkeztek. A drogok ömlenek be a határainkon. Nincs országunk, ha nincsenek határai. Hillary nyitott határokat akar. A minap New Hampshire-ben voltam, a legnagyobb panaszuk az volt, hogy tele van heroinnal az utca, ami a határokon keresztül érkezik az országba. Nem adhatunk közkegyelmet senkinek. Meg akarom építeni a falat, a határőrök is támogatnak ebben. Az egyik első rendelkezésem az lesz, hogy kitoloncolom a drogbárókat az országból” – mondja, majd akkorát szipákol, mintha csak egy ibizai night clubban ülne, Habony Árpád VIP-páholyában. Illetve még hozzáteszi: „van egy pár rossz hombre ebben az országban!”

Clinton reagál, arra a lányra gondol, akivel Las Vegasban találkozott. „Carla nagyon aggódik, hogy a szüleit kitoloncolják, mert ő már itt született, de a szülei még nem” – penget érzelmi húrokat Clinton. „Nem akarok családokat kettészakítani, ahogy Donald tenné, amikor arról beszél, hogy cselekedni kell. Tizenötmillió ember él itt, akiket ő kitoloncolna. Ehhez egy hatalmas rendfenntartó erőre lenne szükség, akik iskoláról iskolára, lakásról lakásra járnak, hogy begyűjtsék ezeket az embereket, akiket aztán vonatra vagy buszokra raknának. Szerintem ez darabokra szakítaná az országunkat. Támogatom a határok védelmét és a bevándorlással kapcsolatos tervem kezeli is ezt. De az erőforrásainkat arra kell használnunk, hogy az erőszakos embereket kapjuk el és őket utasítsuk ki. Amikor Donald Trump találkozott a mexikói elnökkel, egy szót sem szólt a terveiről. Az első száz napomban ezért fogom beterjeszteni az átfogó bevándorlásügyi reform tervét.”

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik