Nagyvilág

Megelőzhették volna, hogy pitbull tépje szét a hathónapos kislányt

A brit rendőrséget értesítették arról, hogy betiltott kutyafajtát tart a család, de nem történt semmi ezután.

Megelőzhette volna a brit rendőrség, hogy kutya tépjen szét egy hathónapos gyermeket Daventryben – tudósít a Press Association.

Az eset még 2014-ben történt, a család pitbullja saját otthonukban támadt rá a kislányra. A gyermek anyját és nagyanyját is kétéves börtönbüntetésre ítélték a múlt hónapban.

A haláleset kivizsgálása során kiderült, hogy kilenc hónappal a kislány halála előtt állatorvoshoz vitték a kutyát, de az annyira vad volt, hogy az állatorvos csak úgy volt hajlandó megvizsgálni, ha komolyan benyugtatózzák. Mivel a pitbull betiltott kutyafajtának számít, jelezte az esetet a legnagyobb állatvédelmi szervezetnek, amely továbbította a jelzést a rendőrség felé. Ők azonban semmit nem tettek ezután.

A támadás éjszakáján nagyanyja vigyázott a kislányra, amíg az anya elment szórakozni a barátaival. A 33 kilós kutyát egy ketrecben tartották, de onnan különösebb nehézség nélkül ki tudott szabadulni, és a nappaliba vezető ajtót is ki tudta nyitni. Ekkor támadt a gyermekre, akit nagyanyja nem tudott megmenteni. A kiérkező rendőrök paprikaspray-vel próbálták ártalmatlanítani a kutyát, de több emberre is szükség volt ahhoz, hogy elaltassák.

A kislány súlyos sérüléseket szenvedett, köztük koponyatörést, és a kutya minden végtagját összeharapta. A gyermek a súlyos vérveszteség miatt halt meg.

A northamptonshire-i rendőrség közölte: a tragédia utáni hetekben teljes felülvizsgálatot tartottak. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik