Nagyvilág

Brit hadihajók kísérik a La Manche felé tartó orosz flottát

A brit haditengerészeti egységek számára utasításba adták, hogy nem mehetnek négy mérföldnél közelebb az oroszok repülőgép-hordozójához.

Korábban írtunk róla, hogy Oroszország a La Manche-csatornán készül keresztülhajózni több hadihajóval, köztük az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozóval, amit a brit haditengerészet gyanakodva fogadott, és erőfitogtatásnak tart.

Csütörtökön a brit védelmi minisztérium bejelentette, hogy hajói kísérik azt az orosz flottaegységet, amely az Északi-tengeren a Csatorna felé tart. Két romboló, a Duncan és a Dragon, valamint a Richmond nevű fregatt figyeli az orosz hajók mozgását. A tíz egységből álló orosz konvoj zászlóshajója az Admiral Kuznyecov, és a flottához tartozik a Nagy Péter cárról elnevezett atommeghajtású cirkáló is.

A brit sajtónak nyilatkozó védelmi szakértők szerint az orosz flotta a Földközi-tenger keleti térségébe tart, ahol bekapcsolódik a szíriai hadműveletekbe. A brit védelmi minisztérium közlése szerint a brit egységek feladata az orosz hajók kísérése, ezt a feladatot a brit királyi légierő felderítő tevékenységgel támogatja.

Sajtóértesülések szerint a brit haditengerészeti egységek műveleti utasításában szerepel, hogy négy mérföldnél nem mehetnek közelebb az Admiral Kuznyecovhoz. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik