Nagyvilág

Testvére kérleli Salah Abdeslamot

Mohamed Abdeslem arra kérte hétfőn testvérét, Salah Abdeslamot, a tavaly november 13-i párizsi merénylet kitervelőjét, hogy végre szólaljon meg. A terroristát múlt héten elhagyták ügyvédei, mert állításuk szerint megnémult és nem kíván együttműködni a hatóságokkal.

Belgiumi látogatásaimkor láttam rajta, hogy készen áll beszélni. Néhány hónap telt el és egy teljesen más embert látok magam előtt, önmagával szemben is zárkózott lett

– fogalmazott Mohamed a francia RTL-nek.

Salah Abdeslamot négy hónap bujkálás után március 18-án kapták el Brüsszelben, majd április 27-én adták át a francia hatóságoknak, ahol terrorizmusért emeltek vádat ellene. Ő a 130 halálos áldozatot követelő november 13-i merénylet elkövetőinek egyetlen életben maradt tagja.

A 27 éves férfit magánzárkában tartják fogva Európa egyik legnagyobb börtönében, mozdulatait, gesztusait pedig a nap 24 órájában figyelik a biztonsági kamerákon keresztül.

Mohamed megjegyezte, úgy érzi, a bebörtönzés és a szigorú feltételek miatt gyakran úgy érzi, Salah egyre jobban radikalizálódik.

Salah másik fiútestvére, Brahim november 13-án felrobbantotta magát egy párizsi kávézóban.

(Le Figaro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik