Külföld

Hősként viselkedett egy férfi, mégis rajta röhög a fél világ

24.hu
24.hu

2016. 10. 15. 18:53

Amikor a 43 éves Michael Orchard észrevette, hogy kigyulladt a szomszéd ház, elkezdte fellármázni az egész környéket, de hiába ordítozott, senki sem reagált. Mindez csütörtök éjjel a történt, New York állam egyik kisvárosában, Halfmoonban.

A férfi azt gondolta, mindenki mélyen alszik, ezért egyedül ment a lángokban álló házhoz. Észrevett odabent egy csapdába esett, nagytermetű, hosszúszőrű, fehér kutyát. Meg akarta menteni az állatott, ezért habozás nélkül bepattant sötétszínű BMW szedánjába, és áthajtott vele a kerítésen. A hátsó ajtóhoz rohant, berúgta azt, majd bement a lángok közé, és kihozta az állatot.

Karján a kutyával, hősi pózban állt meg a kidöntött kerítés mellett, és egyáltalán nem értette, hogy az időközben kiérkezett rendőrök miért bilincselik meg.

Az történt, hogy Michael Orchard, még a délután folyamán bevett némi LSD-t, amit hallucinogén hatású köhögéscsillapítóval öblített le. A tűz valójában nem létezett csak az ő fejében. Ezért nem reagáltak a szomszédok, amikor segítségért ordibált. A férfi tehát valójában nem megmentette a kutyát, hanem elrabolta, miután betört egy idegen házba.

Bár az igaz, hogy Orchard hősies volt, hiszen tényleg azt gondolta, hogy egy lángoló épületbe ront be, egy csapdába esett állat miatt, a hatóságokat ez nem igazán érdekelte. A férfi a megyei börtönben várja a bírósági tárgyalását, az óvadéka 15 ezer dollár (közel 4,2 millió forint).

(WNYT)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gyál, 2008. október 2.
Usztics Mátyás, a Nemzeti Kamara Színház alapító igazgatója beszél a színpadon a gyáli Arany János Közösségi Házban, ahová az önkormányzat befogadta a társulatot. A direktor reményei szerint nem marad el a másnapra meghirdetett Váradi Nagy Bella: Holnap kedd van címû egyfelvonásos színdarab bemutatója, miután az október 2-i fõpróba elõtt kiderült, a raktárból ellopták a színház teljes hang-, és fénytechnikáját. Az eltûnt másfél milliós berendezéseket hitelbe kapott felszereléssel pótolják.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.