Nagyvilág

Videón a szökés pillanatai: így csapódott az üvegnek a gorilla

Többször is megpróbált kitörni az elkóborolt kétméteres majom.

Mint azt megírtuk, egy gorilla megszökött a kifutójából a londoni állatkertben. A Kumbuka névre hallgató állat kilencven percen át kóborolt a park területén, eközben a látogatókat biztonságba helyezték – többen is posztoltak képeket és videókat az állatkert kávézóiból és más helyszínekről.

A Daily Mail birtokába jutott egy videófelvétel, amelyen a szökés előtti pillanatok láthatóak: az állat teljes testével nekiugrik a védőüvegnek, a támadást a látogatók sikolya kíséri (úgyhogy javasoljuk a lejátszók lehalkítását).

Mivel a láthatóan ideges, agresszív gorilla már többször is próbálta beverni az üveget, a gondozók figyelmeztették a látogatókat, hogy kerüljék a szemkontaktust a kétméteres, 180 kilós majommal, ne ingereljék őt.

A másfél órás hajsza után Kumbukát sikerült nyugtatólövedékkel leteríteni. Az állat azóta magához tért, állapota kielégítő.

A Standardnek nyilatkozó főemlőskutató szerint nem jó ötlet a gorillát visszahelyezni a kifutóba. A kitörési próbálkozások egyértelműen olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy nem szabadna eddigi környezetébe kényszeríteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik