Nagyvilág

Trikójával fojtotta meg magát a lipcsei bombagyáros

Tovább folytatják a nyomozást az iszlamista indíttatású robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt Németországban elfogott feltételezett szír terrorista ügyében, aki lipcsei börtöncellájában öngyilkos lett - mondta csütörtökön Drezdában Klaus Fleischmann szászországi tartományi főügyész.

A szerda este történt halálesetről tartott sajtótájékoztatón a lipcsei büntetés-végrehajtási intézet vezetője, Rolf Jacob elmondta, hogy Dzsaber al-Bakr a trikójával megfojtotta magát. Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni.

A szíriai fiatalembert hétfőn hajnalban szállították az intézménybe. Kezdetben 15 percenként ellenőrizték cellájában. A férfi kedden megrongálta a plafonon lévő lámpát, de ezt a börtön vezetése nem öngyilkossági szándék jeleként értékelte. Egy ellenőrzés során azt is megállapították, hogy manipulálta a cella falán lévő dugaljat.

Keddtől már csak 30 percenként ellenőrizték, mert a börtönpszichológus vizsgálata nem állapította meg nála az öngyilkosság közvetlen veszélyét. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik