Nagyvilág

Beintett a pártjának Donald Trump

Az amerikai republikánusok elnökjelöltje Twitter-bejegyzésben tudatta kedden, hogy a saját pártjából ellene indított támadások "megszabadították" őt a pártkötöttségektől, és immár nem a Republikánus Párt jelöltjének tartja magát.

Donald Trump élesen krizitálta azon politikusokat, akik az elnökjelöltségről való lemondásra és visszalépésre szólították fel őt.

A milliárdos üzletember délután Floridában kampányolt, miközben a Twitteren osztotta az észt rajongóinak.

Olyan szép, hogy levették rólam a bilincseket, és most a magam módján harcolhatok Amerikáért

– fogalmazott az egyik bejegyzésében.

Egy másik, délelőtti tweetben kijelentette, nincs szüksége Paul Ryan támogatására, aki megválasztása esetén nem is maradhat a republikánusok képviselőcsoportjának vezetője.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A házelnök hétfőn úgy fogalmazott, hogy a támogatását ugyan nem vonja meg, de többé nem kampányol Trumpnak.

Harmadik üzenetében Trump nagyon gyenge és kevéssé hatékony vezetőnek titulálta Ryant. Szerinte nehéz jól szerepelni, ha Ryantől és másoktól nulla támogatást kap.

Clintonnál az előny

Az Ipsos közvélemény-kutató és a Reuters hírügynökség felmérésének eredménye szerint Hillary Clinton a múlt hetihez képest is növelte támogatottságát, és immár 45:37 százalék arányban vezet Donald Trump előtt.

A republikánus elnökjelölt nekitámadt John McCain arizonai szenátornak is.

Ez a nagyon bolond beszédű John McCain szenátor könyörgött nekem, hogy támogassam őt a szenátusi székért folytatott előválasztásán, amit meg is nyert. Aztán pedig dobott engem az öltőzőben szokásos megjegyzéseimért

– írta Trump.

Az üzletember kedd este a Politico című lap tudósítása szerint egy texasi adománygyűjtő rendezvényen azt fejtegette, hogy néha nehezebb megbirkózni a saját pártoddal, mint a másik oldalon lévő emberrel.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A Republikánus Pártban példátlan módon eddig 331 politikus – képviselők, szenátorok, kormányzók egész sora – lázadt fel Trump ellen, s ítélte el pénteken nyilvánosságra került trágár megjegyzéseit a nőkről, amelyeket tizenegy évvel ezelőtt mondott egy titokban rögzített kamerafelvétel tanúsága szerint.

Ugyanakkor alelnökjelöltje, Mike Pence a Fox televízióban, Chris Christie New Jersey-i kormányzó egy rádiós interjúban, Reince Pribeus pártelnök pedig még hétfőn közleményben erősítette meg, hogy változatlanul támogatja Donald Trumpot. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik