Nagyvilág

Batman is beszállt a bohócőrületbe, ami már a mekit is megtépázta

Az emberekben nem kell mindig logikát keresni, de az, ami az Egyesült Államokban folyik, bőven túl van az ép ésszel felfoghatón. Nem arra gondolunk, hogy az elnöki székért minden idők talán két legnépszerűtlenebb jelöltje verseng, egy túl sokszor abszurd kampányban, hanem arra, hogy közben országszerte bohócok tartják rettegésben a békés polgárokat.

Valamikor augusztus legvégén kezdődött az egész, amikor Ohióból, és Dél-Karolinából is olyan hírek érkeztek, hogy bohócjelmezes ismeretlenek ijesztgetnek iskolába tartó kiskamaszokat az utcán, vagy éppen próbálják őket az erdőbe csalogatni. Azóta nem telik el hét, hogy ne bukkannának fel rémbohócok az amerikai sajtóban, az ország legkülönbözőbb tájairól.

fotó: youtube.com / dm pranks productions
fotó: youtube.com / dm pranks productions

Az ügy komolyságát jelzi, hogy az őrület utolérte a világ egyik legnagyobb multicégét is. A McDonald’s úgy döntött, hogy a cég érdekeit szem előtt tartva, minimálisra korlátozzák legnépszerűbb kabalafigurájuk, a bohóc Ronald McDonald nyilvános szerepléseit – írja a Los Angeles Times.

A Twitteren megjelenő reakciókból az szűrhető le, hogy a közvélemény egy része szerint, az egész ügy egy borzalmas tragikomédia, amit jobb híján ki kell röhögni. Mások viszont egyre nyugtalanabbak, hiszen a bohócőrületen, láthatóan képtelenség úrrá lenni.

A hatóságok teljesen tehetetlennek tűnnek. Egy megyei sheriff például megpróbálkozott azzal, hogy teljes bohóctilalmat vezet be, vagyis az emberei, a zéró tolerancia elvét szem előtt tartva, minden egyes bohócruhás embert le fognak tartóztatni, de a közfelháborodás miatt, még aznap visszakozott. Helyesbítő közleményében azt írta, hogy természetesen nem minden bohócruhás emberre gondolt, hanem csak arra a négyre, akik miatt több bejelentést kapott a hivatala.

Az őrültség ráadásul járványos. Az utóbbi hetekben, Ausztráliában és Nagy Britanniában is felbukkantak az amerikai példán felbuzdult rémbohócok. De tévedünk, ha azt hisszük, hogy a történet ennél már nem vehet bizarrabb fordulatot. Mert mi történik akkor, amikor a rendőrök képtelenek felvenni a harcot a bűnözőkkel, egy feje tetejére fordult világban? Hát felbukkan egy szuperhős!

A brit Batman (fotó: Facebook)
A brit Batman (fotó: Facebook)

Az Anglia északi részén fekvő Whitehavenben maga Batman jelentette be, hogy saját kezűleg fog elbánni azokkal, akik a gyerekek (és persze a felnőttek) rémisztgetésében találják meg a kedvenc szórakozásukat. A titokzatos férfi, egy gyerekszórakoztatásból élő cég, a Cumbria Superheroes tagja. A brit Batman ruhája abszolút professzionális, csak azt nem tudni, hogy képességiben mennyire közelíti meg gothami kollégáját. Az mindenesetre biztos, hogy ezentúl gyakran járőrözik majd Whitehavenben.

Az emberekben, persze nem kell mindig logikát keresni, a történelmi tapasztalatok alapján azonban feltételezhető, hogy előbb utóbb a bohócőrület is unalomba fullad majd. Addig reméljük, hogy a brit szuperhősiességnek még lesz ideje átszivárogni Amerikába. Nagyon megnéznénk, milyen ádáz összecsapások kerekednek belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik