Nagyvilág

Tömegsírokba temetik a Matthew hurrikán áldozatait Haitin

Körülbelül ezer ember halt meg az amerikai kontinens legszegényebb országában Haitin a Matthew hurrikán miatt, amely az elmúlt közel egy évtized legnagyobb erejű karib-tengeri vihara volt. Óránkénti 230 kilométeres sebességet is elérő széllel és szakadó esővel pusztított.

A központi polgári védelmi hatóságtól kapott hivatalos adat egyelőre 336 halálos áldozatról szól, mivel az illetékeseknek végig kell látogatniuk minden települést, mielőtt megerősíthetnék a halottak számát.

Az ország nyugati félsziegtének egyik városában, Jérémie-ben a hatóságok el kellett kezdjék a bomlásnak indult holttestek tömegsírokba hantolását. Csak ebben a közigazgatási egységben 522 ember vesztette életét.

A félsziget déli oldalán fekvő Déli megyében eddig 386 halálos áldozatról számoltak be, míg az ország fennmaradó részéből 92 halottról érkezett jelentés.

A térségben komoly aggodalmat kelt a kolera terjedése, ezért a hatóságok arra összpontosítanak, hogy vizet, élelmet és gyógyszert juttassanak a menedékhelyeken befogadott ezrek számára.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik