A következő élő közvetítés része Keményen egymásnak esett Clinton és Trump a második vitán

BRÉKING: Trump Sorosozott egyet!

A következő kérdés, hogy a jelöltek milyen adóügyi változásokat eszközölnének elnökként? Hillary mosolyra húzódó szája vagyunk.

„Módosítanám az osztalékokra vonatkozó előírásokat, amit a hozzám hasonló emberek kihasználtak” – kezdi Trump a választ, meglepő önreflexiós képességről téve tanúbizonyságot…ja várj! „Hillary Clinton aktív amerikai szenátor volt, de folyton arra panaszkodik, hogy kihasználtam az adótörvényeket. Akkor miért nem változtatta meg? Azért, mert rengeteg pénzt kapott a támogatóitól, hogy negatív hirdetésekkel támadhasson. Ami az adókat illeti: csökkenteném a cégeket érő adóterheket. 35%-ról 15%-ra csökkenteném az adókulcsot és a középosztály esetében is adócsökkentéseket irányoznék elő. Hillary Clinton emelni fogja az adókat, én csökkenteni. Újra sikeresek leszünk ebben az országban, mert most nincs gazdasági növekedés. Ráadásul tovább süllyedünk. Az adóink jelenleg az egyik legmagasabbak a világon én a világ legalacsonyabb adóit fogom bevezetni.”

„Minden, amit hallottak most Donaldtól, az nem igaz” – kezdte válaszát Clinton, mi pedig már írtunk egy scriptet rá, hogy minden Clinton-replika első sorába ezt szúrja be. „Sajnálom, hogy ezt kell ismételgetnem, de úgy tűnik egy alternatív valóságban él. Különösen vicces ezt hallani olyasvalakitől, aki évek óta nem fizet szövetségi adókat. Donald mindig gondoskodik Donaldról, amit felvázolt, az pedig egy hatalmas ajándék lenne számára. De az ő adócsökkentései milliónyi középosztálybeli családnak jelenten adóemelést. Amit én javaslok, hogy minden olyan család, aki évi 250 000 dollárnál kevesebbet keres, ne fizessenek több adót. És igen, amikor szenátor voltam, arra szavaztam, hogy lezárjunk néhány adóügyi kiskaput, többek között olyanokat, amiket ő is kihasznált. Én a keményen dolgozó családokba szeretnék befektetni. Sajnos, évtizedek óta az történik, hogy a profit nagy része, a leggazdagabbakhoz kerül. Ez pedig így nem fair!”

Martha Raddatz ekkor rákérdez, hogy Trump valóban arra használta-e a 960 millió dolláros adójóváírást, hogy elkerülje az adófizetést?

„Persze, de erre használta ő is” – mondja Trump és Clinton felé bök. „Sokkal jobban értem az adótörvényeket, mint bármelyik elnökjelölt, pedig az elég összetett. Hillary Clinton is akarja az osztalékügyi rendelkezéseket. Én kihasználtam, de így tett Warren Buffett, Soros György is, illetve még egy pár ember, akinek nem említem a nevét, mert gazdagok, de nem akarjuk őket híressé is tenni. Ha Hillary Clintonnak van bármilyen problémája, én azt kérdezem, akkor mit csinált az elmúlt 30 évben? Ő csak beszél, de nem tesz semmit. És ahogy Bernie Sanders mondta, szörnyű az ítélőképessége. Példa rá az a vákuum is, amit Irakban hagytak, ami lehetővé tette, hogy létrejöjjön az ISIS. Szép munka Hillary!”

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Founder and Chair, Soros Fund Management and the Open Society Foundations George Soros attends 2016 Concordia Summit - Day 2 at Grand Hyatt New York on September 20, 2016 in New York City. Riccardo Savi/Getty Images for Concordia Summit/AFP

 

„Újra itt vagyunk: igen, támogattam a korábbi adóügyi törvénymódosításokat. Trump újra és újra azt mondja, hogy mi volt az elmúlt 30 évben, hadd mondjam el, mi történt ez idő alatt: nyolcmillió gyerek kapott egészségbiztosítást, gyerekek százezreinek van rá ma esélye, hogy örökbe fogadják őket. Ezután azon dolgoztam, hogy újjáépítsük New Yorkot és, hogy az első segítségnyújtók megkapják a szükséges egészségügyi ellátást. Amikor külügyminiszter voltam, jártam a világot és jó hírét vittem az országunknak, de a női jogokra is igyekeztem felhívni a figyelmet, mint ahogy a nukleáris arzenál csökkentéséért is kampányoltam. 400 törvényjavaslaton szerepel a nevem, amire rendkívül büszke vagyok. Elnökként pedig azon fogok dolgozni, hogy megtaláljuk a közös hangot másokkal, az elmúlt harminc évem pedig a bizonyíték rá, hogy képes vagyok minderre”

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik