Nagyvilág

Németország: megrohamoztak egy “terroristalakást”

Chemnitzben őrizetbe vettek egy férfit a terrorizmussal gyanúsított és körözés alatt álló 22 éves szíriai Dzsaber al-Bakr utáni hajszával összefüggésben.

A német rendőrség kommandós alakulatai megrohamoztak vasárnap egy másik lakást is Chemnitzben az előző napi akciót követően. “Senki sem sérült meg, és senki nem lőtt. Egy férfit vettek őrizetbe, akit most kikérdeznek” – közölte Tom Berhardt, a szászországi tartományi bűnügyi hivatal szóvivője.

Szombaton a német rendőrség egy nagyszabású akció keretében rohamozta meg Bakr chemnitzi lakását. A lakásban a hatóságok több száz gramm rendkívül veszélyes robbanóanyagot találtak, amelyet később megsemmisítettek. A Focus Online szerint az alkotmányvédelem már jó ideje megfigyelte Bakrt, akinek körözési fényképét közzétették a hatóságok és lakosság segítségét kérték az elfogásához.

Vasárnap reggel a rendőrség a Bakr utáni hajsza keretében előállította egy repülőgép utasát a berlini Tegel repülőtéren. A férfi és a körözés alatt álló 22 éves szíriai közt “bizonyos hasonlóság” állt fenn – erősítette meg a légitársaság és a német szövetségi rendőrség. Arról azonban továbbra sincs biztos információ, hogy esetleg magáról a szíriairól van-e szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik